Tilbage til top

Anderledes kultur-tur

Guidet kultur-rundtur på Slotsholmen

"Passioneret guide med humor – en meget behagelig måde historien blev formidlet til publikum". Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er selv guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur ude på Slotsholmen, hvis institutioner i århundreder været en vigtig del af kunstens, krigens, politikkens og magtens centrum. Turen kan enten starte eller slutte i Hofteatret. Turen har siden 2012 haft deltagelse af vidt forskellige grupper fra vidt forskellige hjørner af samfundet – se et udvalg nederst.

"Passioneret guide med humor – super god oplevelse og ikke mindst en meget behagelig måde historien blev formidlet til publikum" Personalet i Jernbane Allé Apotek & Grøndalsapoteket, Vanløse. "En rigtig interessant og velstruktureret tur på Slotsholmen med levende fortællinger og tankevækkende pointer" Børneklinikken, Fagligt center, København. "Den guidede kultur-rundtur på Slotsholmen var vel tilrettelagt med mange interessante historiske aspekter - både introduktionen til Slotsholmens historie og et meget inspirerende besøg på Hofteatret!" Kunstforeningen SAS Arts Denmark. "Tak for en meget interessant rundvisning, det var en stor fornøjelse... og alt for kort :-)" Mark Information, Lyngby. 

Se mere om Peter Christensen Teilmann her

Vi starter som oftest på havnefronten ved Den sorte diamant (Det kgl. Bibliotek), og slentrer videre ind omkring kulturens og magtens korridorer forbi Tøjhusmuseet, Dansk Jødisk Museum, Det Kongelige Bibliotek, Finansministeriet, Rigsarkivet og ind på Christiansborg Ridebane, der omkranses af Folketinget, De Kongelige Stalde, Thorvaldsens Museum, Højesteret, Statsministeriet og Slotskirken. Turen på Slotsholmen varer små 45 minutter.Herefter går vi ind på det atmosfærefyldte Teatermuseet i Hofteatret, hvor den forunderlige historie om politik, teater og kulturhistorie går i et med  Hofteatret, og hvor maskerade og magtspil engang var to sider af samme højdramatiske sag. Efter en lille introduktion til Hofteatrets historie, er der mulighed for at se udstillingerne eller tage en kop kaffe i den lille hyggelige café med og balkon, hvis vejret tillader det. Besøget inde i Hofteatret kan gøres kortere eller længere alt efter nærmere aftale.

Turen kan også startes i Hofteatret, fx med en lille frokost eller kaffe, og så modsat slutte på havnefronten ved Den sorte diamant (Det kgl. Bibliotek).

Kontakt
Rundturen kan bestilles ved henvendelse til Teatermuseet i Hofteatret: info [at] teatermuseet.dk eller tlf. 33 11 51 76

Priser
Prisen inkluderer altid entré (normalpris 40 kr for voksne) til museet og Hofteatret i det hele taget.

Rundture på hverdage i åbningstiden
Gymnasier og lign. op til 25 elever: kr. 1.000 kr + 40 kr. per person derudover
Grupper op til 25 personer: 2.000 kr + 50 kr per person derudover
Grupper op til 40 personer: 2.500 kr + 50 kr per person derudover

Tillæg
Rundture på hverdage uden for normal åbningstid og før kl. 17: 700 kr.
Rundture uden for normal åbningstid hverdag efter kl. 17 og i weekenden: 1.000 kr.

Udvalgte grupper, der har taget kultur-rundturen
Jernbane Allé Apotek & Grøndalsapoteket i Vanløse
Børneklinikken, Københavns Kommune
Amager Seniorhøjskole
Seniorforeningen ved Københavns Brandvæsen
Kammeradvokaten, København
Kursister på kurset "Mærk livet", Borups Højskole
Patent Bureauet Larsen og Birkholm A/S
Patent og Varemærkestyrelsen, Taastrup
Foreningen Walk and Talk, Vanløse
Kommisjonen for Gjenopptakelse av straffesaker, Oslo, Norge
Vesthimmerlands Gymnasium
Mark Information, Lyngby
Deloitte
LB Forsikring A/S
Forlag for Social & Sundhedssektor
FOF Gentofte
Studerende ved tilvalgsfaget Kulturformidling, Københavns Universitet
Ministeriernes Kunstforening
OK-Klubben Bagsværd og Høje Gladsaxe
Ankestyrelsen
– foruden grupper af private og studerende